Tuesday, 1 November 2016

Mudah Memasak.

Teks : Saniah Mat Sanat.

Bismillah. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Apa khabar, semua? Kak Ani doakan kita semua diberikan kesihatan yang baik supaya dapat berbuat kebaikan samada kepada ahli keluarga mahupun orang lain. Aamiin.

Pagi ini, Kak Ani masak lauk kari ayam untuk bekal tengahari anak-anak. Sarapan pula, Kak Ani masak mee goreng tomyam. Mahu tahu cara Kak Ani masak dua menu sekaligus? Mudah sahaja. Di rumah, Kak Ani gunakan dapur gas dua penunu. Kak Ani masak guna kedua-duanya sekali.

Tetapi mahu lebih mudah lagi, bahan - bahan masakan hendaklah kita sediakan lebih awal lagi. Kak Ani juga sudah masak sambal terlebih dahulu. Biasanya, masak pada hari minggu. Anak - anak ada untuk membantu. Mudah, bukan.

***************


Fikirkan tentang, bagaimana rasanya, apabila menulis seperti diari. Mudah bukan. Tiada lagi istilah kering idea. Tulis pengalaman biasa yang boleh membantu orang lain. Setiap pengalaman kita unik, tidak sama.

Apa yang kita lalui dan rasai membuatkan kisah kita luar biasa. Tulisan kita akan sampai ke hati para pembaca. Mahukah kalian belajar menulis bersama-sama kami, jemaah Akademi Bekerja Di Rumah?

Baca maklumatnya di SINI
Sudah bersedia, mahu terus mendaftar. Klik di SINI