Thursday, 16 January 2014

Bekerja dari Rumah.

Teks : Saniah Mat Sanat.Ramai ibu yang bekerja di luar sana ingin menjadi ibu yang tinggal di rumah sepenuh masa and bekerja dari rumah. Saya rasa kebanyakan kita mampu lakukan cuma setiap mereka perlu kenalpasti kekuatan masing-masing.
Contohnya ada yang pandai menjahit, memasak, membuat gubahan dan sebagainya. Itu semua boleh dijadikan punca pendapatan dari rumah.  Sekarang bukan zaman mak saya lagi yang cuma pasarkan kuih dia di kedai-kedai kopi. Zaman sekarang zaman gajet dan internet. Semua itu boleh dijadikan alat pemasaran.  Ibu-ibu semua boleh gunakan pemasaran yang ditawarkan percuma seperti email, facebook, blog dan ruang iklan percuma seperti Mudah.my.

Sumber: Ebook Super Wahm Super Mom

Kenapa perlu ada blog.  Blog adalah platform untuk kita menjana pendapatan pasif.  Sertai kami di Akademi Bekerja di Rumah.  Belajar membina blog untuk berkongsi kepakaran atau mempromosikan produk kalian.

Baca dulu ebook 101 Idea Home based Bisnes sebagai persediaan untuk bisnes dari rumah.


Bagi kalian yang berminat untuk memulakan bisnes secara online, perlukan tunjuk ajar bagaimana mahu bermula, boleh hubungi saya di sini :

email : saniah.matsanat@gmail.com
Facebook : Saniah Mat Sanat